Skip to main content
05
okt
2024

Cursus documentaire maken

05-10-2024 - 23-11-2024
€660,00
Cursus documentaire maken

CURSUS DOCUMENTAIRE MAKEN NU 339 EURO KORTING!

Wil je leren documentaire maken? In onze vierdaagse cursus Documentaire maken worden theorie en praktijk gecombineerd. We bespreken de 20 kenmerken waaraan de ideale documentaire voldoet. Welke soorten documentaires zijn er? Welke apparatuur heb je nodig? Hoe maak je een documentaireplan? Wat word je verhaal en hoe kies je de hoofdpersoon? Welke scenes ga je opnemen en hoe doe je dat?
In deze documentaire cursus krijg je veel praktische tips en er wordt een groot aantal fragmenten getoond uit Nederlandse en internationale documentaires.

16
nov
2024

Cursus Persoonlijke Korte Films Maken

16-11-2024 - 14-12-2024
€600,00
Cursus Persoonlijke Korte Films Maken

CURSUS PERSOONLIJKE KORTE FILMS MAKEN NU  150 EURO KORTING!

Persoonlijke Korte Films leren maken? In deze intensieve cursus leren we je hoe je professionele persoonlijke korte films en video's maakt; van idee tot eindproduct, met veel voorbeelden, tips en oefeningen.

Er is veel aandacht voor het vertellen van een overtuigend persoonlijk verhaal op basis van beeld en geluid. Hoe kies je genre, vorm, stijl? Wordt het een observerende film of juist poetisch, analytisch of journalistiek? Hoe bepaal je de opnames en de montage? Met welke technieken ga je werken? We bespreken de eigenaardigheden van camera's en microfoons. Je krijgt een grote hoeveelheid tips voor het opnemen en monteren van beeld en geluid. 

Tijdens deze cursus krijg je de kans om een of meerdere korte films te maken die uitgebreid besproken worden. We analyseren de films van de cursisten shot voor shot, zodat je de mogelijkheden van de audiovisuele taal goed leert toepassen.