Skip to main content

Cursus Korte Films Maken

Cursus Korte Films Maken

CURSUS KORTE FILMS MAKEN NU € 300,- KORTING.

Films leren maken? In deze intensieve  cursus leren we je hoe je professionele korte films en video's maakt; van idee tot eindproduct, met veel voorbeelden, tips en oefeningen.

Tijdens deze cursus maak je een of meerdere korte films die uitgebreid besproken worden. We analyseren de films van de cursisten shot voor shot, zodat je snel de mogelijkheden van de audiovisuele taal ontdekt.

Je leert de kenmerken van een korte film of video. We bespreken de keuze van camera, microfoons en montage software. Je krijgt een grote hoeveelheid tips voor het opnemen en monteren van beeld en geluid. Er is veel aandacht voor het vertellen van een overtuigend verhaal.

VOOR WIE

De cursus is bestemd voor ieder die professionele korte films en video’s wil leren maken.

Wil je films maken voor de organisatie of het bedrijf waar je werkt? Of wil jij als zzp'er je mogelijkheden uitbreiden? Of wil je persoonlijke films maken over je fascinatie? Of wou je altijd al filmmaker worden? Dan is deze cursus heel geschikt voor jou!

In deze cursus leren we je hoe je films maakt met hoge kwaliteit. Sterke films voor vertoning in zalen en op televisie, websites, platforms, sociale media.
Reportages, voorlichtingsfilms, promotiefilms, instructiefilms, bedrijfsfilms, mini-documentaires, reisverslagen.

WANNEER

De vierdaagse cursus wordt gegeven op 9 + 10 oktober en 6 + 7 november 2023, alle dagen van 10 tot 17 uur.

Heb je interesse in deze cursus maar kun je niet op deze data, stuur een e-mail want mogelijk zijn er ook andere data beschikbaar.

MEOP Cursus Korte Films Maken v3

WAT WORDT ER BESPROKEN

Met de komst van camcorders en slimfoons in combinatie met breedbandinternet is de videorevolutie in volle gang. In zeer korte tijd werd het wereldwijd voor miljoenen mensen mogelijk om zelf korte films te maken en die meteen op het internet te publiceren. Toch blijkt dat slechts 1% van de YouTube-kijkers zelf films maakt. Voor velen is de drempel kennelijk nog te hoog. Deze cursus helpt je er overheen!

We bespreken: onderwerpskeuze, genre, vorm, stijl, filmplan, opnametechnieken, filmtaal, kadrering, volgorde, structuur, spanningsboog, ritme, interview, vertelstem, titels, sfeergeluid, muziek, effecten, montage, upload YouTube.

André de Laat toont de enorme mogelijkheden van de korte film aan de hand van talloze voorbeelden. Hij laat zien wat wel en niet werkt. Zoals je het alfabet moet leren om te kunnen schrijven, zo leer je in deze cursus de audiovisuele taal te gebruiken.

Dit is een intensieve cursus omdat we ook een aantal praktijkoefeningen doen. De cursus levert je het meest op als je tussen de cursusdagen zo veel mogelijk tijd en ruimte in je hoofd vrij houdt om zelf een of meerdere korte films te maken. Jouw korte films worden uitgebreid besproken tijdens de cursus. Van die mogelijkheid kun je gebruik maken om snel een goede filmmaker te worden.

AANTAL CURSISTEN

Minimaal 3 en maximaal 6 personen

KOSTEN

Normaal € 799,- (excl. BTW) maar NU € 300,- KORTING, dus € 499,- (excl. BTW).

Wil je meedoen met de cursus? Inschrijven en meteen afrekenen gaat snel en gemakkelijk met de knop INSCHRIJVEN op deze pagina. Bij de betaling met iDeal wordt de korting meteen verrekend. Je ontvangt automatisch een e-mail met de bevestiging en de factuur als pdf-bijlage. Het betaalproces loopt via de veilige en betrouwbare betaaldienstverlener Mollie.

Als de cursus vanwege corona niet door kan gaan wordt het volledige bedrag teruggestort.

Heb je vragen over de betaling of de cursus stuur een email of bel 020 7077867/06 48462359.

Wil je meerdere cursussen volgen stuur dan een email voor een offerte.

VERGOEDING

De kosten voor bijscholingscursussen en coaching zijn in veel gevallen fiscaal aftrekbaar.

Werkgevers vergoeden vaak de cursuskosten. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.

Als je samen met een collega inschrijft voor een MEOP cursus (op 1 factuur) krijgen jullie 10% korting op de cursuskosten. Bij inschrijving met 3 personen geeft MEOP zelfs 20% korting.

SUBSIDIE AANVRAGEN

Werkenden en werkzoekenden in de culturele en creatieve sector die bij MEOP inschrijven voor cursussen en/of coaching kunnen subsidie aanvragen bij het Werktuig PPO Fonds!

Dit fonds vergoedt maximaal een derde deel van de kosten van activiteiten die gericht zijn op permanente professionele ontwikkeling (PPO) zoals cursussen, coaching, masterclasses van MEOP. Je kunt voor meerdere cursussen subsidie aanvragen via een gemakkelijke procedure. De activiteit moet starten tussen 3 maanden voor en 6 maanden na de datum van je aanvraag bij het fonds.  Meer info en aanvraagformulier op https://werktuigppo.nl/.

CERTIFICAAT

Na de cursus ontvang je een ‘MeOp-certificaat’.

AANBEVELINGEN

"Ik heb André al drie cursussen ervaren als een heel prettig en zeer bekwaam filmmaker en cursusleider. Ik heb enorm veel geleerd over het maken van goede shots en deze shots tot een ritmisch geheel te verbinden tot een mooie film. André heeft oog voor detail. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Hij neemt de tijd, is eerlijk en geeft vertrouwen."
Pauline

"Binnen mijn werk als vormgever miste ik de kennis over film. Ik kan nu zelfstandig een korte creatieve film maken! De cursus korte film maken is mooie manier om in korte tijd veel te leren over film en dan voornamelijk korte films. De cursus biedt algemene (technische) informatie en tips. Daarnaast zijn we veel praktisch bezig geweest. André neemt de tijd om huiswerk klassikaal te bespreken dat is enorm motiverend en inspirerend."
Annemieke

"In maart ga ik mijn 5e cursus doen bij André, omdat ik zeer tevreden ben over hem en zijn werkwijze. Wat ik vooral waardeer is dat André goed luistert naar je wensen en behoeften en met die informatie de cursussen zo veel mogelijk op maat maakt. Verder maakt het niet uit of je nu veel of weinig ervaring hebt met filmen, André weet goed aan te sluiten bij je niveau en je vanaf dat punt meer te leren. Sterk vind ik ook dat André je dingen leert door zelf te kijken (filmfragmenten analyseren) en door zelf te doen (monteren, opnames maken, je eigen camera instellen, etc.). Juist door dat zelf kijken en doen, beklijft de lesstof goed."
Regina

"De cursus Korte Film was erg goed, meer geleerd dan ik gehoopt had!"
Froukje

"André is kundig en weet de lesstof goed in beeld te brengen. Aanrader!"
Birgit

"Heel goede balans tussen theorie en praktische vaardigheden. André legt alles helder uit en zorgt ervoor dat je met veel plezier zelf aan de slag gaat."
Norma

 

Cursus details

Startdatum 09-10-2023
Einddatum 07-11-2023
Max. deelnemers 6
Prijs per persoon €499,00
Locatie MEOP

Prijs per groep

Aantal deelnemers Prijs per persoon (€)
2 449,00
3 399,00